Una immersió brillant al món de la cuina de les Maldives al resort Milaidhoo.

Una immersió brillant al món de la cuina de les Maldives al resort Milaidhoo.

El restaurant Ba'theli ofereix un viatge gastronòmic incomparable, sent l'únic restaurant al món amb un menú inspirat en la llegendaria ruta comercial des de l'Índia fins al Mediterrani - la Ruta de les Espècies. El nom del restaurant "Ba'theli" prové de la llengua maldiviana dhivehi i significa una embarcació de càrrega especial que tradicionalment s'utilitzava per transportar espècies. Mentre viatjaven entre les illes en aquestes embarcacions-ba'theli, la gent no només comerciava sinó que també difonia coneixements sobre països llunyans, tradicions i cuines en tota la branca de la Ruta de les Espècies.

Una immersió brillant al món de la cuina de les Maldives al resort Milaidhoo.

L'arxipèlag de les Maldives, sent una de les punts intermedis en la ruta dels comerciants que viatjaven des d'Índia i Indonèsia cap a l'Àfrica i l'Aràbia, va conèixer ràpidament tresors del món de les espècies com la canyella, el cardamom, la cúrcuma, el clau de olor, el gingebre i el pebre. I avui dia, les tradicions d'aquells temps són reviudes pels nostres excepcionals cuiners en una de les petites illes de l'atol de Baa, on es troba el Ba'theli.

Exteriorment, el restaurant fa honor al seu nom: sembla estar format per tres vaixells de fusta que es balancegen sobre ones turquesa, cadascun dels quals és una sala independent. El primer vaixell és un bar-lounge, on es pot prendre un aperitiu i contemplar la posta de sol. A la segona es troba la cuina - sens dubte, el lloc principal on tota la màgia succeeix. El tercer vaixell és l'espai principal del restaurant, on la gent no només ve a menjar, sinó també a gaudir d'una atmosfera indescriptible, ressaltada pel cel estrellat.

Una immersió brillant al món de la cuina de les Maldives al resort Milaidhoo.

El viatge gastronòmic comença al bar-lounge amb el còctel exclusiu i refrescant Parrot Fashion fet amb rom negre, unes gotes d'amargant i oli de taronja amb una barreja especial de cinc espècies. Acompanyant perfecte per a aquesta beguda sofisticada serà la posta de sol colorida, el soroll de les ones i les tapes fetes amb ingredients locals.

I ara és el moment de traslladar-se directament al restaurant. Aquí els hostes tenen tres opcions diferents per triar. El menú de degustació inclou cinc plats maldivians contemporanis, cadascun dels quals és una encarnació del llegat cultural de l'arxipèlag, amb una sorpresa del xef, ja que cada dia prepara alguna cosa nova i mai es repeteix.

A la carta trobareu una presentació moderna dels tradicionals sabors maldivians en forma de diverses variacions de mezes, sopes i amanides. I finalment, el menú inspirat en la Ruta de les Espècies, on es troben plats com el rendang indonès de vedella, el biryani tikka indi i el nyama choma sud-africà, tot amb el toc de la encantadora personalitat maldiviana.

A Ba'theli es pot fàcilment oblidar de l'any en què ens trobem i traslladar-se gairebé 5.000 anys enrere, a aquells temps quan les Maldives no eren un dels resorts més populars del planeta, sinó un important centre comercial. Acomodeu-vos còmodament a la vostra taula al vaixell - ens en naveguem!

Una immersió brillant al món de la cuina de les Maldives al resort Milaidhoo.

SOBRE MILAIDHOO MALDIVES

Milaidhoo Island Maldives — és una petita illa-resort, amb la seva característica principal de ser fidel a les tradicions locals. Les 50 modernes viles amb piscina, dissenyades per un arquitecte local en l'estil tradicional de les Maldives, ofereixen tot el necessari per a unes vacances inoblidables. Per satisfer qualsevol desig dels hostes, cada persona té el seu assistent personal. Entre les activitats d'oci es troben diversos esports aquàtics, ioga a la sortida del sol i snorkel als únics esculls de corall de gran bellesa.

Un dels orgulls de Milaidhoo és la seva cuina: albergant tres restaurants de nivell mundial, incloent-hi el construït en forma de tres tradicionals vaixells maldivians Ba'theli. El menú d'aquest restaurant es basa en plats tradicionals maldivians, amb moltes receptes que es remunten als temps de la Ruta de les Espècies marítimes.

Milaidhoo — és realment un resort maldivi on la paraula "lux" adquireix noves tonalitats. Una naturalesa fantàstica, una cuina magnífica i una atmosfera romàntica: passejos amb dofins en la posta de sol i pícnics en una platja de sorra aïllada... En aquest lloc impressionant, es compleixen tots els desitjos!

Seleccioneu el vostre idioma

Seleccioneu la vostra moneda

Si escau, els preus es convertiran i es mostraran en la moneda que seleccioneu. La moneda en què pagueu pot variar en funció de la vostra reserva i també es pot aplicar una tarifa de servei.